Левски надигра Черно море с 2:0 като домакин

Четвърт час преди края капитанът на варненци вкара автогол
9 апр 2022 22:20, Анисия Иванова
13
Левски надигра Черно море с 2:0 като домакин
Снимка: БГНЕС

Левски надигра Черно море с 2:0 като домакин в среща от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига.

На стадион „Георги Аспарухов“ в столицата първата част мина без голове, като преобладаваха много накъсвания на играта. Главният съдия Волен Чинков имаше работа главно с дисциплината на гостите от Варна, чиито футболисти получиха цели пет жълти картона още до почивката. Прекомерната агресия у „моряците“ даде резултат в негативен план и десетина минути след началото на второто полувреме Евгени Сердюк бе изгонен за втори жълт картон.

Възпитаниците на Станимир Стоилов закономерно усилиха натиска си в търсене на попадение, но трябваше да проявят търпение. Около четвърт час преди края на редовното време домакинската публика ликува след автогола на капитана на варненци Даниел Димов. В седмата минута на добавеното време резервата Марин Петков сложи точка на спора с удар под гредата за крайното 2:0. Така, Левски завърши силно редовния сезон и с победата е вече на три точки от днешния си съперник, който утре може да бъде изместен от третото място в класирането при успех на Ботев Пд над Локомотив София.

В първия кръг от плейофите играчите на Илиан Илиев ще играят именно с Ботев, докато за столичния гранд предстои поредно издание на Вечното дерби с ЦСКА. 

Още за срещата четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Цска-менте Уефски незнам дали знаеш е обора на всички власти
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
навремето в един мач с БОТЕВ Илиев нарече запалянковците индианци тази вечер играта срещу ЛЕВСКИ беше толкова груба че спокойно от тук нататък неговият отбор на илианчо могат да носят прозвището КАСАПИТЕ
6
6
 
8
 
! Отговори
Цска-менте преди 2 години
Тия червени отрепковци са свикнали от създаването им само да ги бутат. Откакто го няма БКП-то са гола вода. Ако ги нямаше комунистите щяха да имат най-много 5 титли в историята си.
5
10
 
7
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Половин век следя тези двубои и гарантирам поне за 7-8 в които съдията не е подпирал столичния отбор,
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли съдията му е виновен на варненското гномче.
3
19
 
13
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Добре, че беше съдията. Даде 1000 жълти картона на Черно море , че и червен заради Малката перука с глупашкото му излизане. Иначе Уефски го правеха като вятъра.
2
11
 
21
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 2 години
ТОВА Е ЛЕВСКИ. КАТО ФЕНИКС СЕ ИЗДИГНА ОТ ПЕПЕЛТА. МЪРИ ГОЛЕМ СИ. ПРЕВЪРЖЕНИЦИ ЛЮБЯЩИ И ИСТИНСКИ. ФУТБОЛИСТИ ОБИЧАЩИ ОТБОРА СИ. ПОКЛОН.
1
1
 
18
 
! Отговори
k преди 2 години
Браво